Tejmentes termékek egyéni tesztje

Tejmentes tejszínhabok

2019. február 02. - Rolnaashch

Van egy másik nagyon kényes területe a tejmentes étrendnek, mikor tényleg valami finom édességet szeretnénk fogyasztani. Akik nem régiben kényszerültek a tej fogyasztásának teljeskörű kizárására és nagy kedvencek között szerepelt a gesztenyepüré, habos cappuccino, vagy kávé, azoknak nagyon jó hírrel szolgálhatok.

 

soyatoorizshab.jpgA Soyatoo termékcsalád kiemelkedő tagja egy habspray, mely elérhető rizs és szója alapanyagból. Elsőnek ezt a terméket mutatom be, mivel mind árban, mind ízvilágban kiválóan hasonlít az igazi tejszínhabhoz. Mikor rátaláltam erre a termékre, már 5 év telt, hogy nem ettem tejszínhabot, ami ugye azt a lavinát indította el, hogy egyúttal se gesztenyepürét, se más nyalánkságot.

Hűtést nem igényel, persze hűvös helyen érdemes tárolni nyáron. Ha hideg édesség mellé szeretnénk fogyasztani szintén hidegen, akkor ennél a pontnál kicsit trükkösebb a helyzet. Ugyanis hűtésnél a hab összeáll a palackban, így a hűtőből kivéve valószínű csak a gáz fog távozni, érdemes 20-30 percet kint hagyni, mielőtt használjuk a sprayt. Kísérleteztem, nekem közvetlenül a hűtőből kivéve is kijött a palackból teljes sebességgel, bár azt akkor bontottam frissen. 

Ízre a hagyományos cukros, édes tömény ízt kapjuk, állagra is tökéletesen visszaadja a tejszínhab szerkezetét. Természetesen a szója, vagy rizs íze kiérződik, mikor fogyasztjuk.

Árban mostanság 1100 Ft körül elérhető, de lassú léptekkel ez is emelkedik idővel.

 

Hatalmas különbségeket nem lehet föllelni az egyes gyártók habjai között, állagra, ízre mind megfelelően teljesíti az elvárásokat. A fenti első termék ahol lakok, egyedülállóan volt elérhető, egyszerűen jutottam hozzá, míg az alábbi habspray csak webes rendelésen keresztül érkezett meg hozzám. 

 

 A Schlagfix, egy német cég, mely 2003 óta működik és szintén piacra dobott egy habsprayt. 2000113_1.jpg

Ők kissé eltérőtechnológiát alkalmaztak eme termék megalkotásánál. Ez a hab nem tartalmaz se rizst, se szóját. Kissé szintetikusabb, az ízvilág fő meghatározója a teljes mértékben hidrogénezett pálmamagolaj és aromák. Emiatt jobban eltér az első terméktől, valamint 50 forint körüli eltéréssel előzi meg a Soyatoo -t. 

Ha hűtőbe tesszük, akkor ennél arra is ügyelni kell, hogy fejjel lefelé kell elhelyezni, nem csak akkor, amikor használjuk! Viszont a hab ennél a típusnál is összeáll, ha hűtjük, tehát itt is érdemes egy kicsit várni, miután kivettük a hűtőből. 

Az állagában vettem észre jelentősebb különbséget a Soyatooval szemben, nekem ez cukrosabbnak tűnt, valószínű emiatt is volt keményebb a habja. Mindez függetlenül attól, hogy mennyire ráztam föl, még az utolja is habszerű volt, míg az első terméknél már inkább folyékonyabb lett a tartalma.

Többször az is előfordult, hogy maradt még a palackban hab, viszont a gáz elfogyott belőle. Valószínű ez köszönhető a türelmetlenségemnek is! 

 

Összességében mindkét termék tökéletes helyettesítője lehet a tejszínhabnak, megállják helyüket minden téren. Árban is elérhető, nem mondom, hogy olcsó, de alkalmanként tudunk fogyasztani olyan ételeket, italokat, melyeket mellőznénk tejszínhab nélkül.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tejnelkulielet.blog.hu/api/trackback/id/tr4314603918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása